Informationsmöte tisdag 8:e oktober 2024

Ordförande Jan Lönnman inledde med att hälsa alla välkomna.

Nu när det blir kallare och mörkare tider är det stor risk att det dyker upp oönskade besökare därför uppmanas alla att se till att inte lämna några grindar och dörrar öppna.

Påminner även om att alla medlemmar ska logga in på mitt.riksbyggen.se (med bankID) och uppdatera sitt telefonnummer och E-postadress.

Ekonomi Linda Wiik

Föreningens ekonomi är god. Två lån ska omsättas i början på nästa år och två till hösten 2025.

En fastighetsdeklaration ska snart lämnas in.

Arbetet med budget för 2025 är i full gång.

Avtal om fjärrvärme löper till och med 2026 och el till maj 2027.

IoT – Internet of Things

Martti Myllylä informerade om att 20 censorer är utplacerade i olika lägenheter och samlar in information om värme och luftfuktighet. 30 nya censorer har köpts och placeras ut under hösten. KUMBRO samlar in och sammanställer statistik som vi sedan använder. Avtalet med KUMBRO är förlängt. Allt för att förbättra inomhusmiljön och förhoppningsvis bidra till minskade värmekostnader.

MILJÖ Anette Warnquist

Hållbarhetshyllan i miljörummet på Änggatan 23 har haft stor omsättning. Ny information finns vid hyllan vad som gäller om man vill lämna större saker. BRFs 40-års firande blev en lyckad fest. Trädgårdsgruppen har planterat ett äppelträd (med tre sorter) och en Hagtorn. Vårlökar ska planteras. Örebro kommun finns på plats 20 på listan över bästa miljökommun.

Fastighetsfrågor Mattias Jonsson

Alla dörrar till gemensamma rum är utbytta, dörrarna är märkta med en gul lapp med ett nummer som kan användas vid felanmälningar. Nya skyltar på samtliga dörrar.

Ny dörr till Kungsgatan 38 kommer 22:a oktober och ska sättas upp. Besiktning av balkonger har genomförts, inga anmärkningar. Golvet i garaget har sprickor och ska utredas.

Trivselgruppen Göran Hahlin

Det är mycket som felsorteras det måste bli en bättring. Onödiga kostnader. Det finns bra sammanställningar i miljörummen över vad som ska ligga var.

Trivselgruppen har fått i uppdrag att lämna idéer om förändringar av samlingslokalen. Göran uppmanande oss alla att lämna förslag.

Begärt storstädning och fönsterputsning av samlingslokalen och gästrummet.

Brandvarnare på vindar som piper kommer inte att bytas ut. Går inte att byta batterier.

Trivseldag den 19 oktober med städning både ute och inne och avslut med korv. Container är beställd (fredag till måndag) där allt kan kastas.

Frågor och synpunkter

– Hur lång tid tar det för styrelsen att lämna besked när man vill renovera i sin lägenhet. Svar: Teknikgruppen tar frågorna löpande.

– Vid stor renovering vilka ska man informera. Svar: Egen trappuppgång och de två närmaste.

– Ambulans kan komma in genom grindarna men det finns oro över att de inte kommer in i trappuppgångar och lägenheten om boende inte själva kan släppa in. I dagsläget finns ingen annan lösning.

– Är underhållsplanen för 2024 genomförd. Svar: Ja och allt är inom budget.

– Behållaren där större el-prylar sorterades har tagits bort. På trivseldagen den 19 oktober kommer en container där allt kan kastas.

– På Änggatan 27 finns en dörr där isolering har lossat. Detta kollas upp.

– Förslag kom upp att det borde informeras regelbundet över sorteringsregler.

– Brevlådor i entrén och uthämtningskåp är inte aktuellt just nu.

– Hur sprids informationen från mötet. Anteckningar publiceras på www.stenhuggaren16.se

– Mitt.riksbyggen.se svårt för äldre att logga in med bankID.

– Har styrelsen möjlighet att stänga av fläktar på vind och garage. Svar: ja.

– Skyddsrummen: styrelsen och medlemmar har ett ansvar men även myndigheter (MSB mm).

– Informationen vid porttelefonerna syns dåligt.

Uppmanar alla att hålla koll på ordningsregler, vad som gäller i olika frågor samt att felanmäla de fel som upptäcks till Riksbyggen.